måndag, november 23, 2009

stäng av.....

Igår eftermiddag åkte jag hem från Helsingborg efter att ha fotograferat bilolycka, rökdykning och lite annat... det är till en av våra produktkataloger, skojigt och en del rikgtigt bra bilder, lägger upp framöver när katalogen är ute... på hemvägen regnar det, vilket det gjort hela dagen, men sikten var god, jag gissar på att man såg ca 1km, dvs man såg baklysen på framförvarande bilar på ungefär det avståndet.
Likt förbannat envisades den snajdige mannen i Audi A6:an att köra med dimbakljusen på, Audi A6:s dimbakljus lyser på båda sidor och jag skulle säga ganska starkt, det var ganska trafikerat och "normalt" avstånd mellan bilarna. STÄNG AV FÖR FAAN ! vi ser dig ! Jag hade funderingar på att dra på alla blinkljusen och lägga mig framför honom, men han hade inte fattat iaf, samt att jag då brutit mot grundregeln att inte blända andra trafikanter.... Varför har det blivit så vanligt att köra med dimljus även bak, fram har ju folk kört med felaktig ljusbild så länge att man knappt bryr sig, men bak... där går gränsen...

"Om man misstänker att sikten är så nedsatt att bakomvarande fordon kan ha problem att se det egna fordonet i god tid ska dimbakljuset användas. När det bakomvarande fordonet kommer ifatt det egna fordonet så pass att inga siktproblem föreligger ska dimbakljuset släckas, för att tändas på nytt när det bakomvarande fordonet eventuellt har kört förbi. Detta gäller även om man själv kör förbi ett annat fordon. Grundregeln är att man inte får blända andra trafikanter"

Stay tuned and stay true../J

Inga kommentarer: